PSRM amenință cu proteste în cazul transmiterii Stadionului Republican în posesia Ambasadei SUA

Imagine implicită

PSRM anunță că își exprimă indignarea față de verdictul Curții Constituționale, prin care s-a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților socialiști care au contestat legalitatea transmiterii cu titlu oneros a terenului Stadionului Republican în posesia Ambasadei SUA. Potrivit formațiunii, decizia respectivă reprezintă o confirmare a „acordul ilegal al regimului Plahotniuc de a vinde teritoriul Stadionului Republican ambasadei SUA”.

Stadionul Republican este o comoară națională a poporului Republicii Moldova. De acesta este legată soarta unor generații întregi ale concetățenilor noștri. Acordul de a vinde Stadionul Republican Ambasadei Americane a fost o risipă criminală a patrimoniului nostru istoric de către regimul criminal-oligarhic al lui Plahotniuc și al adepților săi”, se menționează într-un comunicat al PSRM.

Potrivit socialiștilor, decizia cu privire la privatizarea Stadionului Republican a fost luată cu încălcarea completă a principiului transparenței, fără consultări publice și fără o sumă clară a contractului.

Partidul Socialiștilor consideră că actualul verdict al Curții Constituționale de buzunar este rezultatul acordurilor secrete dintre președintele Maia Sandu și ambasadorul SUA Dereck Hogan pentru susținerea Partidului „Acțiune și Solidaritate” în timpul alegerilor parlamentare. Această decizie a Curții Constituționale este un alt act de călcare în picioare a suveranității naționale a Republicii Moldova de către actuala guvernare de compradori și curatorii săi occidentali”, susține PSRM.