R. Moldova se află printre codașele Europei la rata de vaccinare anti-COVID-19

Imagine implicită

Rep. Moldova este departe de atingerea obiectivului de atingere a unei rate de imunizare a populației împotriva infecției de Covid-19 de aproximativ 70-80 la sută, după cum au anunțat anterior autoritățile.

Reprezentanții Ministerului sănătății au anunțat săptămâna aceasta că în prezent, doar 15 la sută din populație este vaccinată cu ambele doze de ser.

La acest capitol, Rep. Moldova se află printre codașele Europei. Potrivit site-ului specializat www.ourworldindata.org, la data de 13 august 2021, Rep. Moldova avea o rată vaccinală de 14% raportată la o populație de 4 milioane și nu de 3,2 milioane cum calculează autoritățile moldovene din sănătate.

O situație mai proastă se atestă doar în trei state, Georgia (14%), Ucraina (11%) și Armenia (4,5%). În majoritatea țărilor din UE s-a ajuns la rate cuprinse între 40% și 75%, chiar mai mult în cazul statelor mici.

Noul secretar de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, a declarat recent că populația trebuie să înțeleagă că măsura respectivă este foarte eficientă doar în cazul în care se atinge rata de acoperire vaccinală de peste 80 la sută.