Reacția lui Alexandru Slusari la prelungirea termenului de circulație a automobilelor cu numere transnistrene pe teritoriul Ucrainei

Imagine implicită

Știrea despre prelungirea termenului de circulație a automobilelor cu numere transnistrene pe teritoriul Ucraunei până la 10 ianuarie 2022 a stârnit nedumerirea ex-vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari. Fostul deputat spune că a aflat „cu stupoare” știrea respectivă.

„Ucraina a amânat termenul, în urma unei solicitări a Ambasadei Moldovei în Ucraina adresată ministerului de Externe de la Kiev. Vreau să înțeleg cine a luat asemenea decizie. Nu am auzit să fie discutat subiectul în cadrul Guvernului.”- spune Alexandr Slusari, întreându-se „de ce aflăm o informație atât de importantă de la serviciul vamal Odesa?”

„Sunt curios să cunosc motivele acestei amânări, dacă informația este veridică. Ar fi a treia prelungire a termenului introducerii în Transnistria a plăcuților de înmatriculare neutre (nici măcar nu e vorba de plăcuțile moldovenești). Cât se poate de cedat unilateral? Guvernările precedente au transformat rezolvarea conflictului transnistrean într-o stradă cu circulație în sens unic. Spre Tiraspol. Ei, acolo erau interese oligarhice obscure comune și dependența puternică a unor politicieni corupți de Moscova. Acum de ce guvernarea merge cu aceeași paradigma nocivă pentru Republica Moldova?” – mai comentează Alexandru Slusari.