Reacția lui Sergiu Litvinenco după conferința de presă susținută de Alexandru Stoianoglo: ”Плохому прокурору иммунитет мешает”

Imagine implicită
sursa foto: ipn.md

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a reacționat la declarațiile făcute de procurorul general, Alexandr Stoianoglo în cadrul unei conferințe de presă, în care a spus că actuala guvernare atacă politic procuratura generală și folosește în discursuri populismul. Litvinenco califică declarațiile lui Stoianoglo drept scuze că nu poate lupta eficient cu corupția.

”Stoianoglo a găsit scuza pentru inactivitatea Procuraturii Generale de ani de zile – imunitatea funcţionarilor. Anume din cauza acesteia, procurorii nu au putut prinde hoţi. Este un fals. Câte ridicări de imunitate au fost refuzate de Parlament? Corect. Zero. 

”Плохому прокурору иммунитет мешает”. Incompetenţa şi corupţia au fost cauzele principale ale inactivităţii organelor de anchetă decât îngrădirea din partea altcuiva. Noi nu suntem împotriva ridicării imunităţii pentru funcţionari, mai ales că avem și o inițiativă de modificare a Constituției în acest sens. Doar că nu poţi prinde corupţii cu alţi corupţi. Acum Stoianoglo mimează activitate abundentă şi combaterea corupţiei, după ce a eliberat toţi hoţii din puşcărie. ”, a declarat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.