Reacția PG, la plecarea lui Platon din Republica Moldova

Imagine implicită

Procuratura Generală a reacționat vizavi de plecarea controversatului afacerist Veaceslav Platon la Londra, unde, potrivit unor surse, ar intenționa să solicite azil politic.

Actualmente, nu există vreo lucrare pendinte în care se impunea necesitatea aplicării față de cetățeanul Platon, a vreunei măsuri preventive. Respectiv, în funcție de comportamentul numitului în cadrul procedurilor în curs de desfășurare, Procuratura va reacționa și va propune luarea măsurilor reieșind din cerințele Legii de procedură penală, inclusiv aplicarea măsurilor privative, după caz”, se mai spune în mesajul PG.

Instituția relevă că potrivit legislației, procurorul de caz „este unicul care decide, în limitele dreptului discreționar de care dispune”, asupra necesității aplicării sau neaplicării măsurii preventive în privința figuranților din procedurile pe care le au în gestiune. Ca rezultat, PG respinge acuzațiile lui Sergiu Litvinenco, deputat PAS, care l-a acuzat, imediat ce s-a aflat de plecarea lui Platon peste hotare, pe Procurorul General că ar fi „încuviințat” plecarea lui Platon.