Serviciul de Informații și Securitate (SIS) s-a autosesizat în legătură cu declarațiile apărute în spațiul public cu privire la pretinsele acțiuni de șantaj împotriva jurnalistei Natalia Morari.

Instituția neagă acuzațiile și condamnă „orice tip de atacuri asupra libertăților fundamentale ale omului, presei independente și inviolabilității vieții personale”.

„Lansăm o invitație publică doamnei Morari în vederea elucidării circumstanțelor cazului dat și identității persoanelor care au întreprins cerințe ilegale la adresa acesteia în legătură cu activitatea sa profesională”, notează SIS. Instituția îndeamnă jurnalista să se adreseze la Procuratura Generală pentru inițierea unui dosar penal la subiect. „SIS activează în strictă conformitate cu legislația în vigoare și condamnă orice tip de atacuri asupra libertăților fundamentale ale omului, presei independente și inviolabilității vieții personale”, mai adaugă Serviciul.

„Ca urmare, lansăm o invitație publică doamnei Morari în vederea elucidării circumstanțelor cazului dat și identității persoanelor care au întreprins cerințe ilegale la adresa acesteia în legătură cu activitatea sa profesională. Totodată, considerăm oportună adresarea jurnalistei la Procuratura Generală în vederea intentării unui dosar penal la subiect. SIS își asumă acordarea sprijinului plenar în eventuala desfășurare a urmăririi penale”,  se specifică in comunictul SIS

Precizăm că jurnalista Natalia Morari a anunțat că își suspendă „tempor” activitatea după ce a recunoscut că tatăl copilului ei este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

În ultimele săptămâni eu sunt șantajată de către oamenii din SIS cu aceste detalii din viața mea personală. Se dorește supunerea mea ca jurnalist, dar asta nu va fi niciodată”, a anunțat Natalia Morari pe pagina sa de Facebook.


(219 accesari)