Rusia se pregătește de noi exerciții militare în Crimeea

Imagine postare

Armata rusă va desfășura marţi, 7 septembrie, exerciţii militare în peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014. La manevre vor participa peste 500 de militari cu echipamentul militar de rigoare, inclusiv ambarcaţiuni şi nave de sprijin din cadrul Flotei Mării Negre, a informat sâmbătă Ministerul rus al Apărării.

În timpul exerciţiilor militare, unităţi ale Marinei ruse, cu sprijinul unui grup de atac naval, vor debarca în nave amfibie de atac pe coasta „inamicului”. La manevre vor fi folosite toate tipurile de arme uşoare, lansatoare de rachete şi armament de pe vehicule de luptă, potrivit sursei citate.

Totodată, Departamentul de Informaţii al Flotei ruse de la Marea Neagră a anunţat sâmbătă că peste 500 de locuitori ai Crimeii şi ai oraşului Sevastopol, şi el anexat de către Rusia, s-au alăturat forţelor armate ruse de la începutul acestui an. Peste 300 de cetăţeni s-au înrolat în Flota Mării Negre, iar restul au decis să facă parte din forţa aeriană şi din alte unităţi militare ale Districtului Militar Sud al Rusiei, staţionate în Crimeea şi Sevastopol, afirmă Departamentul de Informații.

Potrivit unor estimări, Rusia a desfășurat la începutul anului în jur de 100.000 de militari la frontiera ucraineană şi în Crimeea, pe care i-a retras parţial în primăvară, ceea ce nu a liniştit însă comunitatea internațională.

Apoi, în iunie, cu trei zile înainte de summitul NATO, Rusia a început o serie de exerciţii militare în Crimeea, la care au participat forţele aeriene ale Flotei ruse de la Marea Neagră, implicând și subunităţi ale regimentului antiaerian şi antirachetă.

digi24.ro