Scandal sexual la Moscova. Ambasadorul Golovatiuc, acuzat de hărțuire sexuală de către o angajată a ambasadei

Imagine implicită

Fostul deputat PSRM și actualul ambasador al R.Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc, ar fi fost implicat într-un scandal legat de hărțuire sexuală a unei angajate din cadrul misiunii diplomatice de la Moscova. Din fericire, femeia a reușit să fugă din reședința ambasadorului.

Potrivit surselor Deschide.MD din cadrul Ministerului de Externe, cazul ar fi avut loc 3 săptămâni în urmă. Ambasadorul Golovatiuc a chemat-o pe angajata misiunii diplomatice sub un pretext inventat în apartamentul său care se află deasupra biroului de serviciu. Imediat după ce angajata a intrat în hall,   Vladimir Golovatiuc a ieșit din biroul sau gol și excitat sexual. Doar datorită reacției rapide, angajata a reușit să scape din brațele ambasadorului.

După ce informația despre acest caz a ajuns la conducerea MAEIE, Golovatiuc a fost rechemat de urgență în R.Moldova. Contactat de reporterul Deschide.MD, Vladimir Golovatiuc a declarat că revenirea sa la Chișinău este legată de faptul că acesta s-ar afla în concediu.

Am revenit în R.Moldova, fiind în concediu. A fost un concediu programat încă în luna iunie, însă din cauza alegerilor parlamentare am fost nevoit să-l amân”, a declarat el.

Rugat să comenteze informația cu privire la scandalul sexual în care ar fi fost implicat, ambasadorul a refuzat categoric să ne ofere detalii, menționând că alte subiecte nu comentează.

Deși redacția Deschide.md a încercat să ia legătura și cu reprezentanții MAEIE pentru a afla mai multe detalii pe acest caz. Șeful serviciului de presă al ministerului, Daniel Vodă, a declarat că instituția se va documenta pe cazul respectiv și, ulterior, va reveni cu o reacție.