Sectorul agricol din R.Moldova va beneficia în continuare de suportul FAO

Imagine implicită

Prioritățile de cooperare în sectorul agroalimentar în perioada următoare au fost examinate recent de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, şi adjunctul reprezentantului Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în Republica Moldova, Tudor Robu, transmite MOLDPRES.

Ministrul și-a exprimat gratitudinea pentru asistența continuă acordată de FAO de-a lungul anilor, în cadrul a mai multor proiecte realizate cu succes în sectorul agricol, și a menționat intenția de a implementa în continuare reformele în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale. „FAO are o contribuție semnificativă în țara noastră, întrucât ajutorul acordat acoperă o gamă variată de segmente aferente agriculturii. Intenționăm în continuare să sporim eficacitatea ajutorului acordat de FAO, prin implementarea Programului Cadru de Țară (2016-2022) ce reflectă cadrul și prioritățile de cooperare între Guvernul Republicii Moldova și FAO”, a precizat Gherciu.

„Totodată, vom fi preocupați să consolidăm capacitățile instituționale în vederea elaborării și implementării politicilor agricole și de dezvoltare rurală și desfășurarea proiectelor-pilot de dezvoltare a comunităților locale, cu accente sporite pe elementul de extensiune rurală și perfecționarea sistemului de subvenționare în agricultură. Mizăm în continuare pe asistența FAO pentru depășirea provocărilor din sectorul agricol, precum și pentru implementarea politicilor aferente dezvoltării, consolidării și sustenabilității sectorului agricol”, a relevat oficialul.