Ședința Consiliul Superior al Magistraturii a fost amânată. Stoianoglo și Litvinenco s-au întâlnit la Consiliul Superior al Procurorilor

Imagine implicită

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) stabilită pentru astăzi a fost amânată de la ora 09:00 la 12:00, după care pentru o altă zi. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, se află la ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Ordinea de zi a CSM se conținea tocmai pe patru pagini cu 41 de subiecte de discutat. În primul rând, CSM voia să examineze cererea de demisie a judecătorului Ion Muruianu de la Curtea de Apel Chișinău și pe cea a judecătorului Oleg Ciumaș de la Judecătoria Bălți. Erau și șase contestații împotriva hotărârilor Plenului Colegiului disciplinar.

Două subiecte vizau suspendarea din funcție a unor judecători în legătură cu acordarea concediului plătit pentru îngrijirea copilului minor, dar și o cerere de pensionare.

Totodată, pe ordinea de zi, erau 13 demersuri, unul dintre care de la Cancelaria de Stat referitor la avizarea proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative. Cel mai probabil este vorba despre proiectul de lege supus dezbaterilor publice, care se referă la modificarea unor acte normative, legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, legea privind organizarea judecătorească.

O altă chestiune era desfășurarea concursului pentru numirea unor membri ai Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor. Pe ordinea de zi era și sesizarea Curții Constituționale vizând controlul constituționalității unor prevederi legale referitoare la temeiurile de eliberare din funcţie a judecătorilor.

Ultima dată ședința CSM s-a desfășurat pe 15 iunie curent. Informația cu privire la stabilirea ședinței ulterioare va fi comunicată suplimentar.