SIS, împreună cu serviciile speciale din alte opt țări, participă la exercițiul „Caspian Antitero – 2021”

Imagine implicită

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova participă la exercițiul antitero „Caspian Antitero – 2021”, desfășurat în perioada 23 august – 1 septembrie curent.

Evenimentul a reunit serviciile speciale și autoritățile de profil din 8 țări ale CSI. În timpul exercițiului comun, statele participante își vor testa și optimiza mecanismele de asigurare a schimbului de date și informații operative dintre serviciile speciale. La fel, printre obiectivele instruirilor practice se numără identificarea persoanelor antrenate în acțiuni cu tentă teroristă și evaluarea eficienței măsurilor de asigurare a protecției fizice la obiectivele infrastructurii critice.

Prima fază a exercițiului antitero „Caspian Antitero – 2021” are loc în perioada 23-26 august, pe teritoriul fiecărei țări-participante. În cadrul acesteia, SIS, de comun cu BPDS „Fulger” al IGP al MAI și mai mulți operatori ai unor obiective de infrastructură critică vor realiza un șir de măsuri operativ-tactice în vederea prevenirii și/sau gestionării unor eventuale situații de criză teroristă. Coordonarea și evaluarea acțiunilor va fi asigurată de către Centrul Antiterorist al SIS.