Stela Macari acționată în judecată de 5 membri ai partidului Șor în contextul solicitării Platformei DA ca acest partid să fie scos în afara legii

Imagine implicită

Ex-deputata Platformei Demnitate și Adevăr, Stela Macari, a fost acționată în judecată de cinci membri ai Partidului Șor. Aceștia s-au arătat deranjați de declarațiile făcute de fosta deputată într-o conferinţă de presă în primăvara acestui an. Stela Macari a făcut trimitere atunci la câțiva fruntași ai partidului respectiv, accentuând cele spuse de la tribuna Parlamentului RM de însăși procurorul general, despre existența grupului criminal organizat Șor. Declarațiile au fost făcute în contextul solicitării Platformei DA ca Partidul Șor să fie scos înafara legii.

„Lucrurile puteau sta altfel, dacă până astăzi se intreprindeau niște măsuri concrete în raport cu acest partid, așa cum au fost încercările Platformei DA, dacă încă din toamna 2019 se dădea curs solicitării noastre de a radia partidul Șor din registrul partidelor politice. Nu mai ajungeam să trăiesc astăzi această rușine, prin care mi se cere dezmințirea publică invocându-se că discursul meu le-a lezat onoarea și demnitatea, dar și să trăiesc furia pentru cei care ne-au jecmănit până la ultima zdreanță și vin să ne dicteze cum trebuie să trăim. Acum, când avem atâtea discuții în jurul corectării actului justiției, sper mult ca lucrurile să revină la normal: Ilan Șor, măcar după 3 ani, să fie adus pe banca acuzaților, iar toți cei care m-au chemat în judecată (sper să nu fie toți – cei peste 300 de autori ai scrisorilor primite), să înțeleagă în sfârșit că, în tot acest timp, au susținut un infractor și liderii unui grup criminal organizat!”, a mai menționat Stela Macari.

Reprezentanții Partidului Șor pretind în instanță că au fost „defăimați personal în calitate de membri ai acestui partid”. Prima ședință de judecată urmează să aibă loc astăzi, între membrul Partidului Șor, Iurie Cornienco și Stela Macari. Următoarele patru ședințe urmează să se desfășoare la 19 august, între Egor Moscalu și Stela Macari, la 30 august, între Gheorghe Jomiru și Stela Macari, la 26 noiembrie – Profira Bejan vs Stela Macari și Rusu Ana vs Stela Macari.

„Deocamdată sunt cinci procese judiciare. Nu cunosc dacă vor mai fi”, a spus Stela Macari.

„Iată că acești simpatizanți nu se împacă cu adevărul. Probabil i-o fi încurajat tărăgănarea dosarului deschis pe numele idolului dânșilor, ceea ce-i face să creadă că dreptatea e de partea lor. Unde mai pui că la ce comportament de mielușei au în actuala legislatură, ne putem pomeni într-o bună zi că „nici usturoi n-au mâncat și nici gura nu le miroase”, a menționat ex-deputata pe pagina sa de facebook.