SUA au un nou ambasador în R.Moldova. Cine îi va lua locul lui Dereck Hogan?

Imagine implicită

Kent Doyle Logsdon a fost numit în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Republica Moldova de către președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Un comunicat de presă în acest sens a fost publicată pe pagina web oficială a Casei Albe, transmite IPN.

Kent Doyle Logsdon este diplomat de carieră în cadrul Serviciului Superior Externe cu rangul de ministru-consilier și șef de personal la Subsecretariatul pentru Creștere Economică, Energie și Mediu. Anterior, a ocupat funcția de asistent principal adjunct în Biroul resurselor energetice și a fost șef adjunct al misiunii la Ambasada SUA la Berlin, Germania, în calitate de însărcinat cu afaceri, din ianuarie 2017 până în mai 2018. Înainte de aceasta, Logsdon a fost asistent executiv al secretarului adjunct de stat pentru management și resurse și secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat.

Noul ambasador vorbește limbile rusă, ucraineană, thailandeză și germană.

Actualmente, ambasador al SUA în Republica Moldova este Dereck Hogan. Diplomatul a fost numit în funcție printr-un decret semnat de Donald Trump în 2018, fiind succesorul lui James Pettit, numit în 2014 de precedentul președinte american, Barack Obama.