Teatrele municipale din Chișinău se pregătesc pentru stagiunea de toamnă

Imagine implicită

Teatrul „Guguţă” din Capitală şi-a propus să îşi uimească publicul cu spectacole de zile mari. Printre acestea se numără şi piesa „Singur acasă” scrisă de copii.

„Aşteptările sunt foarte mari, deoarece acest proiect îşi doreşte să sensibilizeze cuplurile tinere sau părinţii plecaţi peste hotarele ţării să revină lângă copiii lor”, a spus Alina Ţurcanu,  președinta Centrului de Teatru din Moldova.

„Sper că nu o să mai avem situaţii de care am mai avut, dar dacă se întâmplă, vă asigurăm că Teatrul „Guguţă” o să găsească o soluţie ca să putem să ne întâlnim cu spectatorii noştri”, a menţionat Gabriela Lungu, director al Teatrului Municipal „Guguţă”.

Actorii îşi îndeamnă spectatorii să nu uite de teatru şi speră că activitatea instituţiilor culturale nu va fi sistată din cauza pandemiei:

„Sincer aşteptăm oamenii să vină mai mult la teatru, pentru că în pandemie toţi spuneau că nu ne ajunge cultură, şi când s-au deschis teatrele, probabil a fost prea multă cultură şi ei nu mai vin”.

„Personal sunt dezamăgită. Eu spre exemplu nu pot să am încredere că noi într-adevăr chiar şi 50 de procente vom lucra. Sper că o să fie bine, sper că nu o să ne închidă”.

Şi Teatrul Naţional „Satiricus” pregăteşte pentru public o stagiune colorată. Actorii vor prezenta un spectacol montat de către regizorul moldovean din Federaţia Rusă, Dumitru Acriş.

„Noi deschidem cu patru premiere. Pe 18 şi 19 septembrie vom deschide cu spectacolul „Mama” de Maxim Gorkii. Toate condiţiile de securitate pentru acest nenorocit COVID sunt bine pregătite la noi, aveţi siguranţa, distanţarea perfectă”, a declarat Alexandr Grecu, directorul Teatrului „Satiricus”.

„Am găsit timp să venim acasă şi mulţumesc din tot sufletul că o să avem un spectacol bun şi o premieră reuşită. Spectacolul este foarte anevoios, se lucrează de dimineaţă până noaptea”, a spus Dumitru Acriş, regizor.

„Muncim toată ziua, stăm de dimineaţă până seara târziu, e ceva nou producţia lui Dumitru Acriş pentru noi şi pentru actorii Teatrului”, a precizat Alexandru Grecu.

La Teatrele „Guguţă” şi „Satiricus” din Capitală spectacolele din cadrul stagiunii de toamnă vor începe în a doua parte a lunii septembrie.

publika.md