Tulpina Delta în Republica Moldova: laboratorul din Germania a confirmat noua tulpină în 12 din 15 probe expediate

Imagine implicită

Institutul de virusologie din Berlin a confirmat prezența tulpinii Delta a virusului SARS-CoV-2 în Republica Moldova. 12 din cele 15 probe expediate au fost confirmate ca tulpina Delta. Laboratorul virusologic al ANSP continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației noilor tulpini ale virusului SARS COV-2.

Varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană are un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

„Îndemnăm populația să respecte toate măsurile aprobate de autoritățile în sănătate și să se protejeze pe sine și cei dragi. Vaccinarea împotriva COVID-19 este unica soluție de a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19, toate vaccinurile fiind eficiente pentru noile tulpini ale virusului. Purtați masca de protecție. Păstrați distanța fizică de minim 1 m între persoane. Evitați aglomerațiile. Spălați-vă cât mai des pe mâini sau dezinfectați-le”, îndeamnă, în context, Ministerul Sănătății.