ULTIMA ORĂ// Dorin Damir rămâne în arest. Curtea de Apel a respins recursul depus de avocatul său

Imagine implicită
sursa foto: stiri.md

Dorin Damir rămâne în arest. Curtea de Apel (CA) Chișinău a respins recursul depus de avocatul acestuia care a cerut cercetarea lui Damir în stare de libertate. Informația a fost publicată și confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurorul de caz.

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru au fost plasați în arest pentru 30 de zile. 

Cele trei persoane au fost reținute în urma unor percheziții din 5 iulie efectuate de ofițeri ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și procurorii PCCOCS.

Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale au vizat activitatea unor angajați ai fostei Direcții nr. 5 a MAI, cercetați prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.