Ultima oră! Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc au fost dați în căutare internațională prin INTERPOL

Imagine postare

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon și fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, au fost dați în căutare internațională prin intermediul INTERPOL de către autoritățile de la Chișinău. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Viorel Țentiu, șeful Biroului Național Central Interpol din R. Moldova.

Am înaintată solicitările din partea autorităților din R.Moldova de a-i anunța în căutare internațională pe Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc. În cazul lui Veaceslav Platon solicitarea este pentru arest și extrădare, iar în cazul lui Gheorghe Cavcaliuc este solicitată localizarea acestuia”, a precizat Țentiu.

Amintim că controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, nestingherit de nimeni, a părăsit în luna iulie teritoriul R.Moldova. Acesta ar fi decolat de pe Aeroportul Internațional Chișinău la bordul unei aeronave spre Londra. Deși figurează în mai multe dosare, Procuratura a solicitat anunțarea acestuia în căutare abia peste câteva săptămâni după fuga din R.Moldova.

Și fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a fost, la fel, surprins în capitala Marii Britanii. Liderul PACE este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.