Un nou grant din partea Japoniei pentru sistemul de sănătate din R. Moldova

Imagine implicită
sursa foto: ipn.md

Sistemul de sănătate din Republica Moldova va obține un nou grant din partea Japoniei în sumă de 100 milioane de yeni japonezi. Executivul a aprobat, astăzi, proiectul de lege privind ratificarea Acordului de grant, întocmit prin schimb de note, între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei, semnat la sfârșitul anului 2020. Grantul oferit de statul japonez va contribui la fortificarea capacităților sistemului de sănătate al Republicii Moldova, prin procurarea echipamentelor, produselor sau serviciilor medicale necesare, în baza unei liste prestabilite.

Valoarea grantului este de 100 milioane yeni japonezi, echivalentul a circa 800 mii de euro. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea și furnizarea echipamentului medical în cadrul Programului de dezvoltare economică și socială.

La implementarea tratatului se vor aplica facilitățile fiscale și vamale aferente realizării proiectelor de asistență tehnică și investițională în derulare, care cad sub incidența tratatelor internaționale la care țara noastră este parte.