(VIDEO) Persoanele care nu au acumulat stagiul de cotizare nu vor primi pensia minimă în mărime de 2000 lei. Cu ce explicații vine premierul Natalia Gavriliță

Imagine implicită

Persoanele care au atins vârsta standard de pensionare, dar nu au acumulat stagiul de cotizare necesar pentru stabilirea pensiei pentru limită de vârstă, nu vor beneficia de pensia minimă în mărime de 2000 lei. Anunțul a fost făcut de premierul Natalia Gavrilița.

Potrivit acesteia, persoanele care la împlinirea vârstei de pensionare, nu au acumulat stagiul minim de cotizare prevăzut de lege, au dreptul la alocație în condițiile privind alocațiile sociale de stat pentru unele categorii de cetățeni, dar care nu ajung la 2000 lei.

Precizăm că, potrivit datelor CNASC, persoanele care au atins vârsta de pensionare primesc o alocație în mărime de 20% din cuantumul pensiei minime indexate pentru limită de vârstă, stabilită anual de către Guvern.

De asemenea, Natalia Gavrilița a spus că vârsta minimă de pensionare ar putea fi eliminată, astfel fiecare cetățean va primi dreptul să se pensioneze la orice vârstă dorește.