Studenții de la Universitatea din Cahul vor avea parte de un centru regional de inovare și tehnologie. UE investește în dezvoltarea proiectului 6,8 milioane euro

Imagine implicită

Pînă la finele anului 2022 urmează să-și deschidă ușile EU4Innovation Centre din orașul Cahul. Acesta va fi construit pe teritoriul Universității de Stat „B.P.Hasdeu” și va oferi tuturor studenților posibilitatea de acces, participare și dezvoltare prin întreg spectrul de programe și servicii dezvoltate în cadrul proiectului StartUp City Cahul.

Centrul vrea să fie un hub care va conecta la un loc antreprenorii, studenții și tinerii startup-eri, într-un spațiu unic cu acces la tehnologii și experiențe IT validate în timp. EU4Innovation Center – oportunități nemărginite Implementat de ATIC după modelul Tekwill, centrul de la Cahul va deschide noi perspective și oportunități de angajare în IT sau domenii conexe, de instruire continuă a profesioniștilor și specialiștilor non-IT, precum și posibilitățile de lansare și dezvoltare a noilor afaceri IT în regiunea Cahul.

Studenții USC, așteptați la Turul II al admiterii din acest an vor avea mai multe șanse de integrare în proiecte IT și de creativitate chiar de pe băncile universității. Investiții în inovare Proiectul sprijină în special dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă pentru întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei, precum și oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

Ca parte a proiectului, la Cahul va fi creat un centru regional de inovare și tehnologie – EU4Innovation – iar un grup larg de localnici vor deveni beneficiarii săi. Obiectivul centrului este de a avea un efect de stimulare și în alte zone de dezvoltare ale orașului. UE investește în dezvoltarea proiectului 6,8 milioane euro, care sînt oferite prin intermediul Suediei și implementate de ATIC.

Salarii mai mari, posibilități mai mari Studenții USC vor fi printre primii beneficiari ai centrului, grație proiectelor care vor veni acolo cu ocazia deschiderii. EU4Innovation va aduna în jurul său comunități de dezvoltatori, proiecte IT, de știință și inginerie, care vor contribui temeinic la crearea de noi locuri de muncă și la creșterea puterii de salarizare. Mai multe posibilități acasă și dezvoltarea continuă a comunităților regionale este unul dintre scopurile majore ale proiectului, dezvoltat la Universitatea de Stat din Cahul. „EU4Moldova: StartUp City Cahul” este implementat în perioada 2020-2024 de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia.

Inițiativa abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, care completează acoperirea regională a asistenței pentru dezvoltare acordată de Uniunea Europeană Republicii Moldova. Despre sesiunea II de admitere la USC: Pentru admiterea pe locurile rămase neacoperite la specialitățile/programele de studii cu frecvență și cu frecvență redusă Depunerea actelor — 23 – 26 august 2021

Afișarea rezultatelor intermediare – 28 august 2021 Depunerea de către candidații declarați admiși a actelor în original, semnarea contractelor de studii cu taxă și achitarea taxei de studii pentru semestrul I – 30 august 2021 Anunțarea rezultatelor finale – 30 august 2021.