Vladimir Zelenski, la Chișinău: „30 de ani de Independență se sărbătoresc în condiții deloc ușoare, în sensul securității”

Imagine postare

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, aflat pentru prima dată la Chișinău, a venit cu un mesaj de felicitare pentru Republica Moldova la 30 de ani de Independență. Liderul ucrainean i-a mulțimit șefei statului, Maia Sandu, pentru invitație și participarea acesteia în cadrul summitul „Platforma Crimeea” din 23 august.

„Felicitări pentru țara voastră frumoasă, poporul frumos al Republicii Moldova. 30 de ani de Independență se sărbătoresc în condiții deloc ușoare, în sensul securității. Doresc rezistență și putere. Fie ca independența să dureze mii de ani – pe terenul dumneavostră să domine prosperitatea și liniștea. (…) Astăzi, dezvoltarea nu poate fi asigurată fără securitate și stabilitate.

(…) Astăzi ne-am întâlnit în companie de prieteni și parteneri, care ne-a permis să discutăm despre aspecte ce țin de scuritate și interacțiune. Mulțumesc pentru inițiativa Platforma Crimeaa – apreciem participarea la summit-ul de inaugurare a președintelui Poloniei, președintei Moldovei, precum și prim-ministrul României”, a declarat președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.