demnitate 7 iunieCrearea Platformei Civice Demnitate şi Adevăr a întârziat cu peste 20 de ani de la declararea independenţei RM, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, la doi ani de la fondarea mişcării, precizând că fără combaterea corupţiei şi sărăciei nu avem nicio şansă să accedem în rândul statelor europene civilizate.

„Spuneam atunci că formarea unei asemenea platforme a întârziat cu peste 20 de ani de la declararea independenţei şi fără ca să combatem corupţia şi sărăcia nu avem nicio şansă să accedem în rândul statelor europene civilizate. Ne-am propus atunci să întoarcem cetăţeanului statul, să punem capăt demagogiei legate de lupta împotriva corupţiei, de mimarea reformelor şi să contribuim la scoaterea din captivitate a instituţiilor de drept, a celor de reglementare şi financiare”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa oficială de Facebook.

„În vederea depăşirii stării de captivitate a statului şi pentru ancorarea fermă a ţării pe făgaşul integrării europene, Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” (DA) invita cetăţenii la un dialog deschis şi transparent, fără a respinge dialogul cu guvernarea. Au urmat marele proteste”, a adăugat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

Amintim că  astăzi s-au împlinit doi ani de înfiinţarea Platformei Demnitate şi Adevăr. Pe 24 februarie 2015, fondatorii au declarat că Platforma DA va fi o structură deschisă, neafiliată politic, coordonată de un grup de iniţiativă şi constituită pentru angajarea într-un dialog larg al segmentelor interesate de depăşirea stării de captivitate a statului.

Cu această ocazie, fondatorii şi membrii Platformei DA s-au întrunit într-o şedinţă festivă în faţa Bibliotecii Naţionale.

Fondatorii Platformei „Demnitate şi Adevăr” sunt:

Oazu Nantoi, politolog, expert;
Igor Boţan, politolog, expert;
Valentin Dolganiuc, ex-vicepremier, semnatar al Declaraţiei de Independenţă;
Stanislav Pavlovschi, ex-judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului;
Mihai Manole, ex-ministru al Finanţelor, ex-ambasador în SUA;
Olesea Stamate, avocat, specialist în reforma justiţiei;
Mariana Kalughin, jurist, expert anticorupţie;
Cornelia Cozonac, jurnalist, specialist în investigaţii;
Angela Aramă, jurnalist, specialist în audiovizual;
Alexandru Cozer, jurnalist;
Vasile Zgardan, inginer, semnatar al Declaraţiei de Independenţă;
Vasile Năstase, jurnalist, semnatar al Declaraţiei de Independenţă;
Dinu Plîngău, student;
Andrei Năstase, avocat;
Nicolae Misail, reprezentantul organizaţiei „La strada”.

(9 accesari)