Andrei Năstase solicită Procuraturii să inițieze dosar penal pe numele lui Dodon pentru îmbogățire ilicită

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, solicită Procuraturii Generale să inițieze un dosar penal pe numele președintelui Igor Dodon pentru îmbogățire ilicită.

„Toată viața sa Dodon a fost un funcționar de stat. Dar uitați-vă în ce castel locuiește, cum aruncă cu bani în stânga și în dreapta. Cum poți să trăiești astfel cu un salariu de funcționar public? Iată de ce eu solicit ca Procuratura Generală să inițieze neîntârziat dosar penal pe numele președintelui în baza art.330/2 Îmbogățire ilicită”, a menționat Andrei Năstase.

În opinia liderului DA, după promulgarea controversatei legi cu privire la amnistia capitalului, se poate spune cu certitudine că Igor Dodon este complice la „jaful secolului”.

„Stimați cetățeni, ce ar trebui să se mai întâmple ca Dvs să vă convingeți că Dodon este vasalul lui Plahotniuc? Chiar e nevoie să facem rost de înregistrarea momentului când Igor Nicolaevici ia bani pentru votul dat lui Timofti sau pentru organizarea protestelor?!”, se adresează Andrei Năstase cetățenilor într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Întreaga carieră politică a președintelui actual este construită pe minciună și trădare, continuă Năstase.

„El l-a trădat pe Voronin după ce a primit carnetul de membru al PCRM din mâna acestuia. A declarat că Uniunea vamală nu are nicio perspectivă, iar după un timp a afirmat că Moldova nu poate supraviețui în afara ei. Dodon a colaborat extrem de eficient prin persoana cumătrului său, Viorel Melnic, cu Șor, care i-a finanțat Campania electorală pentru Chișinău în 2011. În Campania prezidențială acest individ ne cerea să semnăm că nu vom colabora cu PD. Dar în cei doi ani de când este președinte, Dodon l-a ajutat mereu pe Plahotniuc să-și rezolve problemele de strategie”, a adăugat Andrei Năstase.

„Inamovibilitatea Procurorului General, numirea în funcție la Moldova-Gaz a lui Vasile Botnari, confirmarea tuturor judecătorilor și a ambasadorilor, schimbarea sistemului de vot, aprobarea schemei frauduloase de construcție a Arenei Sportive, care va prejudicia statul cu circa un miliard de lei. Nicio adresare televizată către populație pe marginea situației dezastruoase din țară. Nicio alocuțiune în Parlament. Niciun protest organizat împotriva regimului. De doi ani vedem doar concerte, vânătoare, curse cu ATV-ul, colectare de căpșuni, oferire generoasă a distincțiilor de stat și vacanțe opulente. Iată lista activităților lui Dodon în calitate de președinte al RM”, a mai spune liderul opoziției antioligarhice.

În opinia liderului DA, după promulgarea controversatei legi cu privire la amnistia capitalului, se poate spune cu certitudine că Igor Dodon este complice la „jaful secolului”.

„În programul său electoral Igor Dodon jura că va găsi și va întoarce în țară miliardul furat și nu va admite ca cetățenii să restiuie acești bani din buzunarul lor. Dar de facto el nu a ripostat în niciun fel, nu a încercat măcar să inițieze un referendum legislativ de abolire a legii care prevede restituirea în volum dublu a banilor furați de către contribuabili. Codul Electoral îi conferă președintelui dreptul de a face acest lucru! Mai mult, nu demult Dodon a promulgat legea năbădăioasă despre amnistia capitalului, deschizând calea legalizării banilor furați și spălării lor cu doar 3% din total. După această acțiune putem să afirmăm cu certitudine că Igor Dodon este complice la „jaful secolului”. Oare chiar câteva vizite la Putin fără niciun rezultat concret în beneficiul moldovenilor pot prevala asupra faptului că Dodon este un președinte-marionetă, care nu a făcut absolut nimic în doi ani pentru a stopa degradarea situației din țară?”, continuă Andrei Năstase.

„În concluzie voi atrage atenția cetățenilor asupra unui singur fapt. Toată viața sa Dodon a fost un funcționar de stat. Dar uitați-vă în ce castel locuiește, cum aruncă cu bani în stânga și în dreapta. Cum poți să trăiești astfel cu un salariu de funcționar public? Iată de ce solicit ca Procuratura Generală să inițieze neîntârziat dosar penal pe numele președintelui în baza art.330/2 Îmbogățire ilicită. Solicit ca această postare să fie considerată drept o cerere oficială”, conchide liderul DA.

Sursa:jurnal.md

(65 accesari)

Articole similare

Politic

Năstase: „Nu încalc legea, indiferent ce fac și spun; A chema oamenii la vot e exercițiul suprem de susținere a democrației”

Politic

Alexandru Slusari dă alarma: „Se încearcă suprimarea fizică a lui Gheorghe Petic”

Corupție

Comisia Electorală Centrală, acuzată că pune bețe în roate ACUM; Maia Sandu: CEC-ul PD-ului ne blochează ILEGAL activitatea!

Politic

PDM, controlat de Plahotniuc, vrea sancţionarea lui Andrei Năstase. SUA cer Moldovei să asigure acces liber candidaţilor

Politic

Andrei Năstase, despre contestația PD împotriva ACUM: „Denotă marea spaimă a regimului față de prezența masivă la vot”

Politic

Escortat pe ascuns, la 5:30, Gheorghe Petic a obținut certificatul de integritate; Avocați: Starea sa de sănătate e gravă

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *