start_1166246Jurnal TV a fost sancționat, pentru că se urmărește reducerea la tăcere a jurnaliștilor care mediatizează fărădelegile și hoțiile care au loc în Republica Moldova. Metodele utilizate în acest scop sunt identice cu cele folosite de guvernarea comunistă în timp ce argumentele invocate de CCA pentru a aplica sancțiunea sunt în contradicție cu standardele internaționale în domeniul mass-media.

La această concluzie au ajuns invitații emisiunii Ora Expertizei.

„De ce Jurnal TV? Pentru că Jurnal TV a fost unicul microfon în fața lui Sergiu Mocanu atunci când a vorbit despre Pădurea Domnească. Care altă televiziune arată matrapazlâcurile hoțiile lui Elena Neaga, Gherasimenco, Lupu de la Procuratura Municipală, alde Harunjen, Morari și toți ăștia care au castele peste castele și nu le pot demonstra. Cine mai arată despre fărădelegile din procuratură, din justiție despre acei judecători. Unica tribună care este la momentul actual în Republica Moldova este Jurnal TV și ei pe asta vor să o închidă”, a declarat președintele Asociației Apollo, Vasile Năstase.

Și deputatul liberal-reformator, Valeriu Saharneanu este de părere că un jurnalist nu poate fi învinuit pentru că a criticat.

„Legislația internațională chiar permite un pic de abuz în privința demnitarilor. Având în vedere că demnitarul își asuma o anumita responsabilitate și critica față de el trebuie să fie mai aspră. Orișice sancționare sau pedeapsă pentru critică este necuvenita și contraproductivă și contra principiilor democratice pe care noi vrem sa le promovăm”, a menționat Saharneanu.

Amintim că membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) a sancționat Jurnal TV pentru reportajele critice pe care le-a realizat în perioada în care risca să fie scos din rețelele de cablu.

Membrii CCA s-au arătat indignați de faptul că au fost criticați în acele zile de către politicieni, specialiști în domeniu, dar şi de către oameni simpli.

 sursa: jurnal.md

(169 accesari)